Hoe ziet een kilometerregistratie eruit?

Het bijhouden van een kilometerregistratie is belangrijk. Voor het gebruik van een auto van de zaak voor privédoeleinden, moet bijtelling betaald worden. Deze bijtelling kan echter vermeden worden door jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé te rijden en dit aan te tonen via een gedegen kilometerregistratie.

Kilometerregistratie

Wat houdt kilometerregistratie in? Het is simpelweg het vastleggen van alle gereden kilometers met de zakelijke auto. Hoewel er geen specifieke vormvereisten zijn, biedt een gedetailleerde kilometerregistratie de meeste zekerheid tegen bijtelling. Het bespaart niet alleen tijd, maar minimaliseert ook de kans op fouten in de administratie. Met een geautomatiseerd kilometerregistratiesysteem in de auto gebeurt dit allemaal automatisch, zonder de noodzaak van handmatig papierwerk.

 

Welke gegevens moeten worden bijgehouden?

In een km registratie moeten per rit de volgende gegevens bijgehouden worden:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

Automatisch kilometerregistratiesysteem

Voor een moeiteloze kilometerregistratie raden wij het kilometerregistratiesysteem van TrackJack aan. Dit systeem registreert alle ritten automatisch en biedt de mogelijkheid om zakelijke en privéritten binnen een bepaald tijdsbestek te definiëren. Bovendien is het systeem voorzien van een Keurmerk Ritregistratiesystemen en voldoet het aan alle eisen van de Belastingdienst.

Toegang tot de kilometerregistratie is eenvoudig via uw online account of de bijbehorende app. Hier kunt u alle gegevens bekijken en beheren, zonder handmatige handelingen, aangezien de registratie direct en beveiligd wordt verzonden naar uw online account.

Het bijhouden van een nauwkeurige kilometerregistratie is niet alleen essentieel om bijtelling te voorkomen, maar biedt ook inzicht in het gebruik van de zakelijke auto. Met een geautomatiseerd systeem wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor u tijd bespaart en zekerheid krijgt over uw administratie. Zo maakt u het uzelf gemakkelijk.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/

Over de auteur

Scroll naar boven